Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

A XVII-a expozitie florala “Festivalul Kimjongilia” la Phenian


kimjongiliaSursa informatiei e chiar de aici. Daca nu ati auzit de floarea Kimjongilia aflati ca e un soi de begonie realizat in 1988. Floarea e dedicata fostului lider Kim Jong-il si de aici i se trage numele. Daca va intereseaza mai multe chestii despre Kimjongilia gasiti la link-ul asta.

In alta ordine de idei, un mare miting a avut loc ieri la Phenian. Peste 100 de mii de participanti zice AFP citind agentia de stiri a Coreei de Nord, KCNA.

miting Phenian

“Peste o sutA de mii de militari si civili s-au adunat la Phenian pentru a sarbatori testul nuclear nord-coreean efectuat în aceasta saptamina si curajul “de neegalat” al liderului Kim Jong-Un. Importanti responsabili ai Partidului Comunist si ai armatei, precum si muncitori si elevi au participat la acest miting, care a avut loc pe esplanada Kim Il-Sen – numele fondatorului Coreii de Nord si bunicul actualului lider.

In discursurile rostite s-a vorbit despre testul de marti ca fiind “rodul genial al deciziei extraordinare si indraznelii de neegalat ale dragului nostru Kim Jong-Un”, a precizat KCNA. Kim Jong-Un, in virsta de aproximativ 30 de ani, a preluat conducerea tarii dupa moartea tatalui sau in decembrie 2011. El nu a participat la miting.

“Este o demonstratie extraordinara a fortei unei puteri stiintifice si tehnologice si a unei puteri militare capabile sa proiecteze orice lovitura”, a adaugat KCNA. Testul realizat marti de Coreea de Nord intr-un tunel subteran este al treilea dupa cele din 2006 si 2009. Efectuarea testului nuclear a fost condamnata de comunitatea internationala si urmeaza sa fie adoptate la ONU noi sanctiuni.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s