Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Sa ne tundem in conformitate cu stilul de viata socialist


frizuri 2 nkCoreea de Nord a lansat o campanie bizara in care femeile sunt incurajate sa aleaga dintre cele 18 coafuri aprobate de oficialii comunisti, in scopul reducerii influentele occidentale.

Conform Daily Mail, la imbracamintea nord-coreeanã traditionala, femeile trebuie sa adopte un stil de coafurã drept, insa atunci cind poarta haine occidentale isi pot purta parul putin mai ondulat sau isi pot face un permanent mai slab.

Femeile casatorite se coafeaza in stil “mop”. Celor necasatorite le este permisa o gama mai larga de alegeri, putind opta pentru cosite sau impletituri.

frizuri nk

Instructiunile stricte se aplica si în cazul bãrbatilor nord-coreeni. Ei trebuie sa nu aiba parul mai lung de cinci centimetri si sa-l tunda de doua ori pe luna. Barbatilor mai in virsta le este permis sa aiba parul lung de pina la sapte centimetri.

In 2005, televiziunea nord-coreeana a lansat o emisiune in cinci parti, intitulata “Sa ne tundem parul in conformitate cu stilul de viata socialist”, cu scopul de a promova parul scurt la barbati. In acelasi timp, presa si posturile de radio au inceput sa indemne la imbracaminte adecvata si coafuri ingrijite.

Programul sustinea ca exista motive de sanatate pentru care nu trebuie sa iti lasi parul sa creasca, inclusiv faptul ca pletele lungi ar lipsi creierul de energie.

.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s