Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Buna dimineata Traian Basescu, buna dimineata Romania


Traian BasescuNu am citi interviul presedintelui aparut astazi in Adevarul (varianta tiparita) insa “teaser-ul” mi se pare concludent.

“Seful statului vorbeste, intr-un interviu acordat ziarului “Adevarul”, despre Statele Unite ale Europei, un proiect politic aflat la ultimele sanse de a se concretiza si despre ce alte solutii de politica internatională ar trebui sa sustină Romania”. Totul sub titlul: “Europenii muncesc prea putin!”

Ar trebui sa fiu mindru ca, uite, presedintele Basescu pare preocupat de chestii care ma intereseaza si pe mine. Dupa cum ziceam acum mai bine de doi ani “Vestea buna e ca Romania e in Europa. Asta e adevarul. Sustinut de altfel, prin anii ‘90, de cineva (sa fie presedintele Iliescu? Sa fie C. Vadim Todor? Poate Petre Roman?).

Ideea e ca persoana in cauza nu se lasa si servea de cite ori avea ocazia textulete de genul: “Romania a fost si este in Europa!”. De ris mi se parea daca ma uitam la salarii. Conform aceluiasi criteriu de ris mi se pare si acum.

Vestea proasta e ca orice incepe cu “vestea buna” are si o parte cu vestea proasta. V-o da Carlo Rubbia (laureat al premiului Nobel pentru fizica, promotia ‘84). Zice ‘mnealui ca trebuie sa ne schimbam. Rapid. Nu rapid, scuze, de ieri. Si nu se refera la romani ci la europeni (tocmai am stabilit ca si noi suntem in barca respectiva…)”.

Era cam acum doi ani si jumatate, prin septembrie-octombrie 2010. Insa mai bine mai tirziu decit niciodata asa ca poate o sa se mai abordeze si in presa din Romania astfel de subiecte dupa ce Traian Basescu mi s-a alaturat in zbuciumatul port al adevarului mai putin placut urechilor.

Situatia e destul de grava si dureaza de ceva vreme. Dovada si portiunea asta de discurs. Partea proasta e ca nu prea sunt urechi sa asculte asa ceva (poate exista o sansa daca vine de la Traian Basescu?) si chiar daca asculta nu prea pricep.

Nu e o gluma chestia asta cu Statele Unite ale Europei. Doua harti lamuritoare si interesante gasiti cu un click aici.

Si inca citeva argumente cu care puteti fi sau nu de acord mai gasiti aici.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s