Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Greva la Mediafax


breaking

Da Doamne o greva la Mediafax. Sunt curios ce-o sa mai scrie ziarele a doua zi. Plus ca “televiziunile de stiri” o sa toace aceleasi 3-4 subiecte si o sa realizeze subit ca nu au oameni care sa faca stiri.

E greu sa emiti 24 de ore doar cu vorbitori la camera. Indiferent ca o fac din studio, specia “vedetele”, sau “de la fata locului”, specia “corespondente blonde”, e vorba doar de vorbitori la camera. Singura valoare adusa de astfel de persoane care lucreaza in mass-media e o reformulare si o fatada de cladire oficiala. De la BNR pina la Inalta Curte de Casatie si Justitie sau vreun tribunal.

Chiar sunt curios daca exista prin “televiziunile de stiri” planuri de urgenta pentru o greva Mediafax. Documentare pentru vreo 40 de ore sunt? Ar fi interesanta o greva de vreo saptamina la Mediafax si Agerpres.

Nu stiu daca persoanele cu talent pentru jurnalism ar apuca sa iasa la suprafata in doua sau trei zile si asta fiindca nu mai exista mecanismele necesare. De unde sa le gasesti peste noapte? Au disparut pentru ca sunt platite prost (asta cind isi iau totusi banii de la patroni tepari) si cei pe care ii vedeti “transmitind stiri” sunt, asa cum spuneam, doar vorbitori la camera.

Sefii si-ar da seama ca pentru 15 minute de stiri nu e suficient sa ai doua camere, doi cameramani, o transmitatoare de la fata locului si o transmitatoare din studio. E nevoie de oameni mai multi care sa si fie platiti civilizat. Pentru ca altfel esti in situatia de a emite aceleasi informatii din sursa Mediafax si ii ai invitati pe aceeasi 15 comentatori si 50 de politicieni.

Ar fi o experienta interesanta si care cred ca ar putea schimba fata presei.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s