Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Comert Romania-China


xi jinpingUn fel de comunicat de presa (cred ca se vede usor dupa magnificul limbaj de lemn) de la seminarul “China – Oportunitati de afaceri pentru firmele romanesti”. Nu prea ma pasioneaza astfel de evenimente insa cifrele sunt interesante si merita amintite.

“Republica Populara Chineza ocupa un loc prioritar in politica Romaniei de dezvoltare a relatiilor cu tarile din Asia, iar in plan comercial ocupã locul intii in zona asiatica la total schimburi comerciale, atit la export cit si la import.

Conform datelor statistice romanesti, in primele 9 luni ale anului 2012, s-a inregistrat un volumul total al schimburilor comerciale ale Romaniei cu Republica Populara Chineza de 2,406 miliarde de dolari, din care exportul romanesc a reprezentat 371,53 milioane USD si importul 2,034 miliarde de dolari.

Conform datelor din buletinul Biroului de Promovare Comercial – Economica Beijing, in primele 9 luni ale anului 2012 comparativ cu aceeasi perioada din 2011, exportul romanesc de produse agro-alimentare pe piata chineza a inregistrat o crestere de 58,13%, exportul de componente auto de 50,27%, iar cel al produselor industriei textile si de pielarie a inregistrat o crestere de 75,47%.

In anul 2011, volumul total al schimburilor comerciale ale Romaniei cu Republica Popularã Chineza s-a situat la 4,2 miliarde de dolari, din care exportul a fost de 659,28 milioane dolari, iar importul de 3,542 miliarde de dolari”.

Poza e din 2009, facuta la Beijing, si domnul din imagine e Xi Jinping. In vreo doua saptamani va deveni presedintele Chinei.

Advertisements

2 Comments on “Comert Romania-China”

  1. b says:

    http://connectedchina.reuters.com/

    o noua platforma Reuters despre R.P. China, cu foarte multa informatie.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s