Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

RMB castiga in importanta


Yuanul (RMB-renminbi) a devenit a 13-a moneda ca importanta in domeniul platilor internationale. E adevarat ca tara si economia Chinei sunt foarte mari insa yuanul ramine inca o moneda pitica. Cu mare potential insa 😉 . Cine nu ma crede se poate convinge aici.

rmb

Conform datelelor Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) – citate de Bloomberg -in ianuarie ponderea yuanului in platile internationale a fost de 0,63%. Luna trecuta RMB a depasit pentru prima data rubla ruseasca (0,56% pondere) devenind a 13-a moneda ca importanta in comertul mondial. In urma cu un an yuanul era pe pozitia a 20-a si avea o pondere de 0,25%.

Daca se-ntimpla sa va intereseze astfel de subiecte (ma indoiesc dar cine stie?) aflati ca cea mai importanta moneda e euro cu o pondere de 40,1% (in scadere fata de ianuarie 2012 cind era 44,04%) urmata de dolarul america cu 33,48% (crestere de la 29,73%) si de lira sterlina cu 8,55% (de la 9%).

Urmeaza yenul japonez (2,56%), dolarul australian, francul elvetian, dolarul canadian, dolarul din Singapore, dolarul din Hong-Kong, bahtul tailandez, coroana suedeza si coroana daneza.

Advertisements

2 Comments on “RMB castiga in importanta”

  1. b says:

    raport brookings asupra renminbi-ului: internationalizare, convertabilitate si valuta de rezerva:

    http://www.brookings.edu/research/reports/2012/02/renminbi-monetary-system-prasad

  2. teo says:

    Parerea mea e sa pui inapoi widget-ul de comentarii, ca e pacat sa pierdem link-urile lui b. E mai usor sa-ti sara in ochi decat sa reiei postarile mai vechi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s