Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Delfini neascultatori


delfin militar

Trei delfini echipati cu arme de foc se afla in largul Marii Negre, relateaza publicatia rusa Vzgliad. Acestia au scapat din data de 24 februarie in timpul unor exercitii ale armatei ucrainene de dresare a delfinilor in scopuri militare.

In total, cinci delfini au fost implicati in exercitiile armatei ucrainene, desfasurate in perimetrul delfinariului din Sevastopol. In ciuda masurilor de precautie luate, trei dintre delfini au reusit sa scape din limitele zonei unde se desfasurau antrenamentele.

Personalul militar implicat in instruirea delfinilor a incercat, fãrã succes, sa gaseasca delfinii. Acestia au arme de foc montate pe cap.

Ucraina a reluat in octombrie anul trecut un program de dresare a delfinilor in scopuri militare. Dupa cum relata presa ucraineana la acea vreme, in jur de 10 delfini sunt antrenati la Sevastopol pentru atacuri submarine si misiuni de diversiune.

Delfinariul de la Sevastopol unde sunt antrenati delfinii in scopuri militare a fost construit în 1973, dar dupa destramarea URSS el fusese transformat in centru de reabilitare pentru copii cu dizabilitati. Anul trecut insa armata ucraineana a reluat proiectul de dresare a delfinilor pentru misiuni de lupta.

In afara de Sevastopol in lume mai exista doar la San Diego (sudul Californiei) un centru despre care se stie ca se ocupa de pregatirea delfinilor de lupta.

In anul 2000 Iranul a cumparat mai multi delfini pregatiti pentru misiuni cu specific militar de la armata Rusiei. Nu se stie insa ce s-a intamplat cu acestia.

Advertisements

One Comment on “Delfini neascultatori”

  1. teo says:

    Sa te tii acum zvonuri si motive sa nu mai serveasca romanii litoralul Marii Negre.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s