Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

China isi accelereaza modernizarea tehnologiei militare


lada classNu degeaba noul presedinte al Chinei, Xi Jinping, a facut prima sa vizita externa la Moscova. Printre nenumaratele acorduri semnate de China si Rusia, cele mai multe in domeniul energiei, un acord ar trebui studiat cu atentie mai mare.

Fara sa fie dezvaluita valoarea tranzactiei, ziarul Peoples’s Daily (varianta in engleza a ziarului oficial al Partidului Comunist din China) scrie despre contractul prin care Beijingul va cumpara 24 de avioane militare Su-35 si 4 submarine cu propulsie diesel din clasa Lada.

Nu e o chestie care sa rupa gura tirgului la banii pe care ii investeste China in capacitatile sale militare insa la submarine se vede clar ca Beijingul vrea sa invete rapid si mult.

Doua din submarine vor fi construite in Rusia si livrate la cheie, iar celelalte doua vor fi construite in China. O buna ocazie de invatare si crestere a experientei in domeniu.

Avioanele Su-35 nu sunt ultimul racnet al tehnologiei militare a Rusiei (s-a testat deja si Su-50) dar nu sunt nici de lepadat.

In ceea ce priveste submarinele… nu stiu ce sa zic. Oricum, Xi Jinping este primul lider strain caruia i s-a permis sa viziteze centrul de comanda al armatei ruse.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s