Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Nu prea se vorbeste in Romania de summit-ul BRICS


Poate cu ocazia asta sa apara interesul…

BRICS

Serviciile de securitate ale presedintilor Rusiei si Africii de Sud au fost la un pas de un incident inainte de intilnirea celor doi sefi de stat, cu ocazia summitului BRICS, relateaza presa rusa.

Intr-o declaratie de presa, purtatorul de cuvint al presedintelui rus a specificat ca incidentul s-a produs din cauza tarii gazda.

“A fost multa confuzie”, a spus purtatorul de cuvint in legatura cu organizarea reuniunii BRICS la nivel inalt de catre Africa de Sud. El a apreciat ca “la fotbal gazdele se pricep mai bine” decit la genul acesta de summituri. Oficialul se referea la Campionatul Mondial de Fotbal, gazduit anul trecut de Africa de Sud.

Serviciile de securitate i-au verificat de fiecare data pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov, pe consilierul lui Putin pentru probleme externe, Iuri Usakov, si pe purtatorul de cuvint Dmitri Peskov,. Acestora li s-a cerut sa-si treaca geanta-diplomat prin aparatele cu raze X. “Este vorba de acele valize secrete, care il insotesc intotdeauna pe presedinte”, a explicat un oficial rus, recunoscind ca Putin a fost lasat peste tot sa intre fara sa fie controlat, nu insa si garzile sale de corp carora nu li s-a permis sa intre in sala.

“Serviciul de protectie al sefului statului rus a obiectat. Din cauza necunoasterii suficient de bine a limbii engleze, garzile lui Putin au trecut la limbajul gesturilor. Unul dintre bodyguarzi s-a apropiat suparat, cu pieptul scos in fata, de o garda de corp a presedintelui sud-african, cu un cap mai scund decit cel rus, dar cu o arma de foc pe umar, care a reusit sa impinga delegatia rusa din sala”, scrie cotidianul Moskovski Komsomolet. Pina la urma, delegatia pentru protocol care il însotea pe Putin a reusit sa ajunga in sala de conferinta prin usa din spate.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s