Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Riul de lapte din China


Milk-river-washingAti putea crede ca e pacat ca riul sa fie doar de lapte nu de “lapte si miere”. Ei bine, nu. Din pacate e vorba de un caz de poluare atit de puternica a riului Quxi din Wenzhou, provincia Zhejiang, incit apa a devenit laptoasa.

Poluarea se datoreaza deversarii accidentale in riu a unei emulsii de cauciuc natural de la o fabrica chimica din zona. Apa a devenit atit de alba incit localnicii ii spun “riul de lapte”.

Nu-mi dau seama cit de grava e poluarea (“cauciucul natural” e totusi o chestie naturala) insa problema e ca riul respectiv e cam singura sursa de apa din zona.

Oamenii spala in el si haine si alimente, dupa cum vedeti in poza de sus.

Wenzhou

Advertisements

One Comment on “Riul de lapte din China”

  1. teo says:

    Mda, chestie naturala. Si cucuta e naturala si a ramas din antichitate de pomina ca nu prea i-a priit celui care a baut-o. Lasand gluma deoparte, cred ca in prima faza mareste vascozitatea si asfixiaza pestii, plus ca cine stie ce solventi o fi avand, ca nu e latex pur ceea ce s-a deversat in apa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s