Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Cel putin unii cubanezi nu par sa se multumeasca cu serviciu, casa si mincare ieftina de la stat


Exista destui in Romania, e suficient sa te uiti la comentariile de pe internet, care chiar cred ca era mai bine in Romania inainte de 1990. Se pare ca ceea ce le place la vremurile alea e faptul ca statul iti dadea casa si un loc de munca. Ei bine, oameni care se afla in situatia asta par sa nu fie multumiti.

balet cuba

Un responsabil cubanez a confirmat miercuri ca sapte membri ai Baletului National au dezertat in timp ce se aflau in turneu în strainatate. Potrivit oficialului, cei 7 au dezertat luna trecuta in timp ce compania era in turneu in Mexic.

Oficialul a confirmat dezertarea sub acoperirea anonimatului intrucit nu avea autorizatia sa discute despre aceasta problema in public. Blogul cubanez scris din exil “Cafe Fuerte” a anuntat ca sase dintre cei sapte balerini au ajuns ulterior in Statele Unite. Unul a ramasdeocamdata in Mexic.

Instructorul de balet cubanez Ramona de Saa a declarat “aceste dezertari ne dor”. Baletul National este o mindrie pentru oficialii cubanezi si a produs un mare numar de dansatori de clasa mondiala. Cu toate acestea, el a inregistrat de-a lungul anilor destule dezertari chiar daca balerinilor li se asigura conditii de viata foarte bune pentru standardele cubaneze. In martie 2011, cinci membri ai companiei au ramas in Canada dupa o reprezentatie.

Advertisements

One Comment on “Cel putin unii cubanezi nu par sa se multumeasca cu serviciu, casa si mincare ieftina de la stat”

 1. teo says:

  Păi, lobotomizaţii care acum regretă comunismul îşi aduc aminte că atunci mergeau la un serviciu de toată jena, unde jumătate din timp plimbau ţeava prin uzină, că n-aveau de lucru. Nu-şi dau seama că tot o formă de şomaj era şi asta, dar erau ţinuţi între gardurile unei instituţii, pentru că era mai uşor să fie controlaţi în felul ăsta.

  Da, le dădea statul o casă, dar ori era a statului şi la o adică era posibil să li se spună să-şi ia jucăriile şi să plece, ori plăteau cu zecile de ani, ca şi acum. Şi ce casă era aia? Un apartament care se umplea de mucegai şi în care iarna trebuia să faci tot felul de improvizaţii ca să nu mori de frig.

  Da, aveau bani, dar doar pentru că nu aveau ce să cumpere cu ei. Sau, dacă îi aveau, îi ţineau blocaţi, cu anii, într-un cont de CEC, cu speranţa că or să primească o coajă de Dacie. Adică doar aveau iluzia că au banii respectivi.

  Dar lumea „se descurca”. Adică fiecare fura câte ceva de unde lucra, de ne-a intrat atât de adânc în sânge hoţia, că am ajuns să admirăm, ba chiar să ne încredinţăm destinele în mâinile tuturor tâlharilor.

  Uf, că iar am luat viteză. Chill down… că mai am de lucru pe ziua de azi.

  În rest, le ţin pumnii tuturor cubanezilor care reuşesc să evadeze din puşcăria aia de insulă. Aş fi fericită să aud ştiri de genul ăsta şi de nord coreeni, dar ce se intâmplă la ei deja depăşeşte pragul absurdului şi e greu pentru o minte de om normal să găsească o cale de scăpare.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s