Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Renminbi inca un pas spre internationalizare


Gillard in ChinaDolarul australian va fi cotat direct in raport cu yuanul chinezesc (renminbi), a anuntat premierul Australiei, Julia Gillard, care se afla in toiul unei vizite oficiale de 6 zile in China. Cred ca e primul lider important care viziteaza China dupa ce in urma cu o luna Xi Jinping a devenit liderul de drept al Chinei prin preluarea functia de presedinte.

Dolarul australian este a treia moneda care va fi cotata direct cu yuanul dupa dolarul american si yenul japonez. Chestia asta inseamna ca afacerile dintre China si Australia nu se vor mai face prin intermediul dolarului american (USD) deci ambele parti scapa de costurile schimbului in dolar american.

Chiar daca China este criticata ca isi mentine moneda la un nivel artificial de scazut pentru a exporta cit mai mult uite ca inca o tara importanta vrea sa beneficieze de avantajele cotatiei directe cu renminbi. Pe de alta parte, prin miscarea asta renminbi mai face un pas important spre convertibilitatea deplina si va eroda din statutul de vedeta a dolarului american ca moneda de rezerva internationala si principal actor in comertul international.

China este cea mai mare piata pentru exporturile australiene. E destul de logic pentru ca exporturile sunt – intr-o masura semnificativa – materii prime. Schimburile comerciale dintre cele doua tari sunt de vreo 130 de miliarde de dolari americani.

Daca aveti rabdare sa cititi povestea de aici (click link) o sa intelegeti ca renminbi e deocamdata un mini-pitic in domeniul asta.

Advertisements

2 Comments on “Renminbi inca un pas spre internationalizare”

  1. radu sarpe says:

    Australia in G7 ? Radu Sarpe

    >________________________________ > From: BLOGcatCHINA >To: radusarpe@yahoo.com >Sent: Monday, April 8, 2013 10:45 AM >Subject: [New post] Renminbi inca un pas spre internationalizare > > > WordPress.com >administrator posted: “Dolarul australian va fi cotat direct in raport cu yuanul chinezesc (renminbi), a anuntat premierul Australiei, Julia Gillard, care se afla in toiul unei vizite oficiale de 6 zile in China. Cred ca e primul lider important care viziteaza China dupa ce in ” >


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s