Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

In jurul lumii, adica in TOATA lumea


chris guillebeauDuminica trecuta la Oslo, in Norvegia, Chris Guillebeau isi sarbatorea ziua de nastere si implinirea a 35 de ani. Nimic deosebit pina aici insa Chris Guillebeau locuieste in Portland, Oregon, US. Asa, si? o sa ziceti.

Partea interesanta e faptul ca Oslo (de fapt Norvegia) a fost ultima etapa a unui proiect inceput in 2002, in urma cu peste 10 ani, cind Chris Guillebeau s-a decis ca ar fi cazul sa viziteze TOATE tarile din lume pina la virsta de 35 de ani.

Zis si facut.

Ideea cu vizitarea tuturor tarilor (193 de tari si teritorii in definitia Organizatiei Natiunilor Unite) a fost insa graduala. Adica a inceput sa tot viziteze si cind s-a apropiat de 100 si-a dat seama ca ar putea face o smecherie interesanta. Chestie care i-a si iesit.

Daca se intimpla sa va intereseza persoana si proiectul puteti afla mai multe de aici. E cam dificil structurat site-ul dar cu putina rabdare razbiti. Imi inchipuiam ca are un fel de jurnal in care sunt prinse toate tarile dar nu pare. Mi-ar fi placut sa aflu mai multe despre Romania (cind a fost, ce a facut, etc.) insa n-am avut suficient timp sa scormonesc adinc. Cam asta-i ceea ce am gasit la repezeala.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s