Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Ortodoxie in China


kirillPatriarhul Moscovei si al Rusiei, Kirill, se afla in China intr-o vizita ecumenica. Este prima vizita in China a unui conducator al Bisericii Ortodoxe Ruse. Kirill a urcat pe Marele Zid chinezesc in apropiere de Beijing, si si-a exprimat admiratia fata de “remarcabilul monument de arhitectura veche, impresionant prin dimensiunea sa”.

“Acest minunat monument arhitectural, un simbol al maretiei spirituale a poporului chinez genereaza un sentiment de respect pentru marele nostru vecin”, a spus patriarhul rus, comparind constructia Marelui Zid cu efortul de explorare a Siberiei de catre Rusia.

Constructia Marelui Zid si explorarea Siberiei, care a necesitat de asemenea un efort extraordinar, sunt o marturie a vointei puternice a celor doua natiuni, care acum ar trebui sa conlucreze pentru un viitor mai bun al lumii. “Aici in Extremul Orient, cele doua tari se intrepatrund; doua tari mari, doua natiuni puternice. Prin multiplicarea eforturilor noastre, ar trebui sa actionam impreunã pentru un viitor mai bun al popoarelor noastre si al intregii lumi”, a declarat patriarhul Kirill.

In prima zi a vizitei sale in China (vineri), conducatorul Bisericii Ruse a admirat si Palatul Imperial si a avut o intrevedere cu presedintele chinez Xi Jinping. Astazi, patriarhul Rusiei se viziteaza comunitatile crestine din Harbin si Shanghai.

Advertisements

3 Comments on “Ortodoxie in China”

  1. Tiberiu says:

    Hristos a inviat!

    Sa speram ca Ortodoxia sa devina religie recunoscuta in China in curand.
    Ortodoxia are deja o istorie destul de consistenta in China multumita misionarilor rusi, incepand cu secolul XVII.

    Un articol competent pe aceasta tema impodobit cu frumoase icoane ale sfintilor chinezi gasiti aici http://www.crestinortodox.ro/sfinti/sfintii-chinezi-china-ortodoxa-125447.html

  2. sa le ajute dumnezeu sa revina in dreapta credinta toti chinejii si toata lumea.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s