Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Xi+Obama


Noul presedinte al Chinei, Xi Jinping, se va intalni la inceputul lunii viitoare cu presedintele SUA, Barack Obama, la un ranch de lux din California. Este prima lor intilnire dupa ce Xi Jinping a fost ales la conducerea Chinei. Prima vizita in strainatate efectuata de Xi Jinping a fost in Rusia.

Ulterior, liderul de la Beijing e efectuat un scurt turneu in mai multe tari africane in drum spre summit-ul BRICS care a avut loc in Africa de Sud.

Barack Obama si Xi Jinping se vor intilni pe 7 si 8 iunie pentru “discutii aprofundate cu privire la o serie de probleme bilaterale, regionale si mondiale”, a precizat presedintia americana.

Cei doi presedinti “vor examina progresele si dificultatile care au marcat relatiile SUA-China in ultimii patru ani si vor discuta despre modalitatile de imbunatatire a cooperarii, gestionind in mod constructiv dezacordurile”, a anunta Casa Alba.

Consilierul pentru securitate nationala al presedintelui Barack Obama, Tom Donilon, se va afla intre 26 si 28 mai la Beijing pentru a pregati intilnirea celor doi lideri.

Si daca nu vi se pare intilnirea asta mai importanta decit nunta Biancai Dragusanu (inteleg ca se pregateste) bagati un clik pe graficul de aici (realizat de CNN). Pentru comparatie, Romania are un PIB DE vreo 150 de miliarde de USD.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s