Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Li Keqiang nu-i “ein Berliner”


Premierul chinez, Li Keqiang, si cancelarul Gemaniei, Angela Merkel, sustin dialogul in rezolvarea conflictului comercial dintre China si Uniunea Europeana.

Conflictul dintre Uniunea Europeana si China are la baza taxele de import si piedicile birocratice (click AICI pentru amanunte) pe care europenii le vor in domeniul panourilor solare sau a echipamentelor de telecomunicatii. Angela Merkel a declarat, in cursul unei conferinte de presa comune la Berlin, ca Germania si China resping “protectionismul”.


Angela Merkel a dat asigurari ca “va face totul pentru a gasi o solutie si pentru a nu declansa o confruntare care sa se termine cu introducerea de taxe vamale reciproce”.

“Respingem acest lucru. Imi voi lua angajamentul in calitate de sefa a guvernului german pentru ca la nivel european sa ne implicam cit mai curind posibil in discutii intense cu partea chineza”, a adãugat ea.

Premierul chinez, Li Keqiang, aflat la prima sa vizita oficiala in Germania, a vorbit despre dezacordul cu decizia Uniunii Europene de a introduce pe viitor o taxa la panourile solare importate din China pentru a proteja firmele europene din acest domeniu.

“Nu suntem de acord cu aceasta decizie si o respingem cu fermitate”, a spus el. Li Keqiang a apreciat ca o asemenea masura “nu doar va pune in pericol locuri de munca in China, ci va ameninta si dezvoltarea acestei industrii in Europa si va dauna interesului companiilor si consumatorilor europeni”.

“Este motivul pentru care speram ca vom putea depasi prin eforturi comune si dialog diferendul comercial dintre China si Uniunea Europeana”, a adãugat el. “Vrem sa combatem impreuna protectionismul”, a mentionat demnitarul chinez. Introducerea unei taxe asupra panourilor solare de productie chineza “va trimite un semnal negativ, semnalul ca protectionismul a revenit”, a mai afirmat Li Keqiang.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s