Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

La arme, tovarasi!


cyber attackArmata chineza va efectua luna viitoare un exercitiu pentru testare unor noi tipuri de unitati de lupta, intre care unitati care utilizeaza tehnologie digitala.

Exercitiul are loc in contextul eforturilor Chinei de adaptare la razboiul informatizat. Va fi pentru prima data cind un exercitiu al Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) se concentreaza pe forte ce incluid si unitati militare care actioneaza digital, forte de operatiuni speciale, aviatie militara si forte de reactie electronice, a anuntat agentia de stiri Xinhua preluata de Reuters.

Exercitiul va avea loc in Regiunea chineza Autonoma Mongolia Interioara, la sfarsitul lunii iunie, la cea mai mare baza militara de antrenament din China, Zhurihe.

Anuntul exercitiului militar transmis de Xinhua a fost facut in contextul in care presedintele american Barack Obama urmeaza sa discute aspecte legate de securitatea cibernetica in timpul vizitei omologului sau chinez, Xi Jinping, programata pentru saptamina viitoare in California.

Recent, cotidianul The Washington Post a indicat, citind un raport confidential, ca spioni cibernetici chinezi ar fi reusit sa obtinã proiectele unor echipamente militare esentiale pentru armata SUA. Printre acestea ar fi noi modele de rachete sol-aer, avioane multirol si sisteme radar.

Potrivit raportului citat de The Washington Post, raport intocmit pentru Pentagon de un grup de experti in domeniul militar, hackerii chinezi au accesat planurile a peste 20 de sisteme avansate de armament, printre care si cele considerate cheie pentru apararea antiracheta, unele fiind “coloana vertebralã” a armatei americane in Asia, Europa si Golful Persic. Expertii care au intocmit documentul au avertizat deja, intr-un alt raport din luna ianuarie, ca Pentagonul nu este pregatit sa rãspunda “unui conflict cibernetic pe scara extins”.

La inceputul saptaminii, televiziunea publica australiana a anuntat ca planurile noului sediu al serviciilor secrete australiene ar fi fost furate de hackeri chinezi. Guvernul australian a refuzat sa confirme sau sa infirme informatia, iar Beijingul a pus sub semnul intrebarii sursele postului de televiziune si a apreciat ca este “foarte dificil de identificat originea unor atacuri cibernetice”.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s