Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Milionarii prin Europa


Circa 2,8 milioane de chinezi sunt in prezent milionari in dolari, averea medie personala depasind 6 milioane de yuani (peste 700.000 de euro), conform unui studiu pe anul 2012 realizat de Hurun. Destinatia preferata a chinezilor bogati este Franta, care devanseaza Statele Unite, Singapore, Elvetia, Marea Britanie si Italia, .

Circa jumatate dintre turistii bogati din China cheltuiesc peste 5.000 de dolari pe calatorie. Turistii chinezi cumpara un sfert din produsele duty-free din lume, potrivit Global Blue, lider in serviciile de cumparaturi fara taxe.

Patru milionari din cinci intentioneaza sa isi trimita copiii in strainatate si vor sa-si cumpere o resedinta secundara preferabil in Statele Unite (mai ales pe coasta de vest), Hong Kong, Singapore, Londra si Sydney.

In Europa se inregistreaza o concurenta apriga pentru atragerea turistilor chinezi.

In luna octombrie, Franta si Germania au inaugurat la Beijing un centru comun de vize, destinat sa usureze si sa accelereze procedurile de acordare a vizelor de intrare in spatiul Schengen.

China s-a situat în 2012 pe primul loc in privinta cheltuielilor turistilor in strainatate, cu un total de 102 miliarde de dolari dupa cum a anuntat in luna aprilie Organizatia Mondiala pentru Turism (OMT), explicind acest record prin cresterea veniturilor chinezilor si flexibilizarea conditiilor de iesire din tara.

Numarul de turisti chinezi in strainatate a crescut de la 10 milioane in 2000 la 83 milioane in 2012.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s