Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Examenul gaokao


jilin gaokaoPeste noua milioane de tineri chinezi sustin vineri si simbata (7 si 8 iunie) examenul gaokao, un fel de echivalent al bacalaureatului. De fapt, e examenul de admitere in facultate. Unele candidate au fost rugate sa renunte la sutiene la intrarea in sala de examinare daca aveau balene metalice.

Pentru a preveni utilizarea de “instrumente electronice de copiat” in timpul gaokao centrele de examinare din provincia Jilin, in nord-estul Chinei, au fost dotate cu detectoare de metale. Din aceasta cauza candidatele au fost rugate sa intre la examen fara sutiene cu balene metalice, scrie ziarul Global Times.

Ministerul Educatiei de la Beijing a promis ca va lua masuri pentru a se evita copiatul, mai ales cu ajutorul camerelor video instalate in sãlile de examen. Diploma de bacalaureat este considerata un instrument esential pentru succesul social si personal in China si intrarea la facultate a devenit un pas crucial in viata fiecarui tinar.

Miza este atit de mare incit “trisatul” este un fenomen raspindit fiind create retele organizate. Anul trecut, Ministerul Securitatii Publice a anuntat arestarea a 1.500 de persoane si confiscarea a 60.000 de dispozitive electronice destinate copiatului, in special emitatoare radio si mini-casti.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s