Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Asta la vista AltaVista


ask-who-killed-jeeves-280x210Yahoo a trimis AltaVista.com la cimitirul internetului sa se odihneasca alaturi de afacerea unde se comanda aproape orice Kozmo.com si motorul de cautare AskJeeves. Cindva l-am folosit asa ca nu pot sa nu ma opresc citeva secunde si sa ma gindesc la asta.

De fapt Google (cred ca prin 2001 am auzit de el, stiu chiar contextul si locul unde l-am folosit prima oara) mi se parea un nume prost ales. In sensul ca e contraintuitiv si greu de retinut. Doi de “O”, ce-i aia? Istoria le-a dat insa lor dreptate.

AltaVista a fost introdus în 1995, cu trei ani înainte ca Google sa fie fondat. Eclipsat de Google la inceputul anilor 2000, faima motorului de cautare AltaVista incepuse deja sa apunã cind Yahoo l-a cumparat ca parte din achizitia de 1,7 miliarde de dolari a Overture Services in iulie 2003. Overture cumparase AltaVista mai devreme in acel an.                    

Expertii in motoare de cautare au comparat AltaVista cu un “copil stralucit neglijat de parinti”.

alta vista

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s