Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Baietii destepti se remarca de mititei


Trecut pe linga un magazinas-circiuma (genul acela de magazin de pe la tara sau de la periferiile oraselor). Nimic spectaculos: vesnicele lazi frigorifice din preajma usii cu bere, sucuri, inghetata si nelipsita catea lesinata pe care o stiu toti clientii dupa nume.

Asta pina am ajuns in dreptul contorului electric in capatul gardului si a curtii. Dubios, mi-am zis, cu prea mult galben. Nu remarcasem contorul din prima pentru ca eram intr-o misiune urgenmta si importanta. Pentru mine, nu pentru umanitate. Cu asta “suntem deocamdata certati”.
“PRODUCATOR DE ENERGIE”?? Ce naiba produce aici energie? Eh, uite ca cetatenii proprietari nu si-au pus acoperis clasic de tigla sau tabla la magazin ci de panouri fotovoltaice.

Acoperis de mic magazin de periferie care “produce energie”

Nu ma surprinde ca si-au pus panouri ca sa acopere sandramaua. Cu toate ca nu prea are logica economica panourile fiind foarte scumpe. Ceea ce ma surprinde cu adevarat e ca au reusit sa obtina autorizatiile necesare pentru a se conecta la reteaua de energie in care sa verse curent cind produc peste consum. Cel putin asa pare din strada dar n-am verificat vreun document.

E surprinzator pentru ca fluctuatia asta de vreo citiva zeci de kilowati-ora pe care ii produce sau nu acop[erisul fotovoltaic e foarte complicat de echilibrat daca se inmultesc chstiile astea. Or fi ei mici dar… sigur sunt niste baieti destepti.

Advertisements

One Comment on “Baietii destepti se remarca de mititei”

  1. b says:

    http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=618690 uite aici info despre evolutii si cadru/ mix energetic in . Ro


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s