Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Cavaleri si printese cita frunza+cita iarba


Nu cred ca poate cineva nega utilitatea unui marketing destept si a unei pozitionari adecvate in domeniul turismului si a “brandului”. Sighisoara a inceput acum multi ani sa fie orasul cu “festivalul medieval”. N-am fost niciodata la festival si de-a lungul timpului am auzit si bune si rele despre el. Sper sa nu fiu subiectiv insa parca mai demult auzeam mai multe de bine. Am zis!

Festivalul se tine si acum, chestie de care m-am prins la sfirsitul lunii iulie cind trenul care trecea prin Sighisoara (si continua spre nordul Romaniei) a fost foarte aglomerat. Cu cetateni care mergeau la festivalul medieval de la Sighisoara. Poate mi se pare mie insa intre timp “medieval”, “antic”, “romani si daci” au devenit teme atit de dese la diversele evenimente din timpul verii incit cu greu reusesti sa gasesti ceva care sa nu aiba ingredientul asta.

In mai putin de 3 saptamini a trebuit sa evit cu grija asa: “Ardudul medieval”, “Sighisoara medievala 2013”, “Careiul medieval-Villa Karul”, “Festivalul roman de la Calugareni – Mures”, “Festivalul medieval turnirul cetatilor”.

Cele enumerate mai sus s-au desfasurat pe parcursul a vreo 10-15 zile si sunt cele care mi-au trecut pe sub nas fara sa ma intereseze. Probabil ca daca as cauta asa ceva mai sunt vreo 10 desfasurate in aceeasi perioada.

Prima concluzie ar fi ca “medieval”, “antic” au devenit o adevarata industrie. Nu stiu daca chiar se cistiga bani frumosi (nu e exclus) insa un grup de “romani” sau de menestreli medievali cred ca pot petrece citeva saptamini de vara foarte interesante trecind din festival in festival. E adevarat ca trebuie si pasiune, o eventuala sponsorizare sau cheltuiala din buzunarul propriu pentru costume (si nu par ieftine deloc) plus pregatire.

Totusi, nu sunt cam multe festivaluri medievale? Sau ce, ziceti ca Romania e inca in evul mediu?

Advertisements

2 Comments on “Cavaleri si printese cita frunza+cita iarba”

  1. Cred ca la noi asta prinde mai ales daca Romania e branduita pe ideea de Dracula, sange, medieval. Nu e rau, insa aceste festivaluri ar trebui promovate mai intens. Nu cred ca putem atinge turismul de masa cu infrasturctura noastra (mai greu) dar macar backpakeri si cei care cauta altceva, senzational, fascinant, de aventura, ar veni!

  2. teo says:

    Parerea mea e ca situatia a degenerat nitel. Sa nu uitam ca suntem o natie de tarani, nu de cavaleri. Nu suntem Italia sau Germania, sa avem tot la 10 kilometri un castel pastrat in bune conditii din Evul Mediu.

    Probabil e un boom care in cativa ani se va dezumfla. Vor ramane cateva, in jurul unor castele mai cunoscute, unde isi si au locul. Chiar, nu inteleg ce rost isi are un festival medieval la mine, la Curtici. A fost anul trecut, lumea a vazut cum e si probabil(sper) experienta n-o sa se mai repete.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s