Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

De la Nistru pin’ la Tisa


Sigur stiti genul “romani patrioti”. Aia cu numere de Bulgaria gata sa le ia gatul bozgorilor care vor Ardealul. Sau care promoveaza ia romaneasca (camasa taraneasca) si sunt gata sa intinda corturi in locurile circulate ca sa stringa semnaturi pentru “Basarabia e Romania”.

Cata vreme le iese si patriotilor macar ceva (o deplasare, o functie, o diurna, un interviu de prezentat ca reportaj, o invitatie pe la vreun festival sau chiar si o ciorba) ii iubesc si pe “fratii”: de la Cernauti, din Zakarpatia sau de pe Valea Timocului.

Cind insa nu exista nici un gram de profit, “fratii” nu mai sunt chiar asa interesanti. Zilele trecute la Muzeul Taranului din Bucuresti cei interesati au putut asista la “Muzici de pe Valea Timocului”. Cu Mirjana Jovanović, solista, Srdjan Petrović, acordeon, si Nataša Tošić, prezentator.

Intr-o romana foarte interesanta (arhaisme, regionalisme, accent si pronuntie) pe scarile Muzeului la intrarea de pe bulevardul Kiseleff.

Azi si miine premierul Victor Ponta o sa se invirta prin Republica Moldova pentru inaugurarea constructiei gazoductului Iasi-Ungheni. Ocazie cu care iar o sa asistati la un val de specialisti in patriotism si amatori de “fratii de peste Prut”. Daca nu ma credeti urmariti jurnalele si comentariile la stirile despre viitorul gazoduct.

Patriotii au avut alta treaba la concertul de la bulevard. Abia s-au strins vreo 20-30 de spectatori. Celelalte poze sunt miscate pentru ca se insera si creste timpul de expunere odata cu scaderea luminii. Fara trepied e imposibil sa faci o poza nemiscata…Scuze.

Valea Timocului 003

Valea Timocului 004

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s