Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

“Partidul te ridica, partidul te omoara” si in China


Un responsabil chinez a murit inecat in timpul unei reprize de tortura care urmarea sa-l faca sa recunoasca presupuse fapte de coruptie, a relatat publicatia Jinghua Shibao preluata de AFP.

Yu Qiyi, de 42 de ani, a fost imobilizat si bagat de mai multe ori intr-o cada plina cu apa foarte rece, dupa ce interogatoriul sau nu a dat rezultatele scontate. Anchetatorii au oprit interogatoriul doar cind Yu Qiyi nu s-a mai zbatut, a adaugat cotidianul din China, citind un raport al procuraturii.

Yu Qiyi era inginer-sef la o companie de stat de la Wenzhou, in estul Chinei, a fost dus la spital unde citeva ore mai tirziu a fost declarat decedat.

Cele sase persoane responsabile de interogatoriu, printre care cinci membri ai comisiei de disciplina a Partidului Comunist Chinez, au fost inculpate pentru vatamare corporala din culpa si vor fi deferite justitiei. Autopsia asupra cadavrului a aratat ca barbatul “a inghitit lichide” care au cauzat blocarea plaminilor si moartea, potrivit raportului medico-legal publicat de cotidianul citat.

Decesul responsabilului s-a produs in aprilie, iar detentia sa a inceput in martie dupa ce a fost pus sub acuzare pentru un contract privind o achizitie de terenuri. Apropiatii lui Yu Qiyi au constatat multiple urme de lovituri puternice pe trupul sau neinsufletit.

Noua conducere comunistã a promis masuri extrem de ferme impotriva coruptiei care afecteaza adminstratia publica a Chinei si a lansat o campanie care vizeaza inclusiv sferele inalte ale puterii. Politia si celelalte forte de securitate din China sunt deseori acuzate ca recurg in des la tortura pentru a obtine marturisiri si informatii.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s