Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Da’ tatucu’ ce-o zice?


Sigur ati auzit-o pe aia cu romanii si statul paternalist. Astia de se cred mai speciali ii privesc de sus pe aialalti de traiesc din ajutoare de la stat. “E in gena romanilor sa-si doreasca un tatuc care sa le zica ce si cum sa faca”.

Simptomele sunt insa mult mai grave si mult mai raspindite decit se observa la o prima privire. Chiar daca nu primesc ajutoare sociale multi romani se asteapta sa fie condusi de mina de reprezentanti ai autoritatilor in tot felul de chestii.

Ultima poveste vizibila in sensul asta e “explorarea zacamintelor de gaze de sist”.

Mai bine nu, tipa contestatarii, pentru ca nu suntem siguri in privinta tehnologiei. Nu ni s-au dat suficiente asigurari!!! Pai puneti mina si va informati. Si daca nu va convinge sau va convine puteti protesta cit vreti. Doar ca ar fi frumos sa o faceti in cunostinta de cauza. Nu, nu e obligatia nimanui sa se ocupe de informarea voastra.

Asa cum nu e (si nici nu a fost) treaba BNR sa va impiedice sa luati credite in franci elvetieni pentru ca nu intelegeti riscul valutar. Asa cum nu e treaba statului sa citeasca, sa inteleaga si apoi sa semneze in locul vostru contractele cu bancile si apoi sa se gindeasca cum sa faceti banii ca sa puteti plati banca.

Asa cum nu e treaba statului sau a vreunei autoritati sa va pazeasca sa nu depuneti bani la FNI pentru ca va promite randamente financiare nefiresc de mari. Si la Caritas (depui bani si ridici de 8 ori suma dupa 3 luni) trebuie sa-ti asumi riscul de a pierde daca te tenteaza castigul.

Nu intelegeti bursa, nu investiti pe bursa. Chiar daca reglementarea unor domenii ca sa nu dea ocazii la abuzuri e fireasca nu e treaba nimanui sa va pazeasca pentru ca “NU INTELEGETI”.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s