Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Haka pe 9 noiembrie la “Arcul de Triumf”


Echipa de rugby a Romaniei intalneste Tonga pe 9 noiembrie de la ora 19. E o ocazie rara de a vedea o haka pe viu. Si tot o ocazie rara de a vedea (daca pregateste asa ceva echipa Romaniei) o “infruntare a haka”. Nu cred.

Anuntul meciului test la Federatia Romana de Rugby “9 noiembrie, de la ora 19.00, pe Stadionul National Arcul de Triumf, unde spectatorii asteapta cu nerabdare dansul razboinic executat de echipa din Tonga inainte de fiecare meci”.

Intalnirea va fi transmisa in direct pe TVR 2.

Varianta din Tonga a haka o vedeti aici (si diferentele fata de cea a Noii Zeelande)… Tonga in rosu

Pina una alta e bine de stiut ca haka nu e echivalentul imnului. Adica nu e ok sa fluieri peste haka (e vorba de rugby, totusi) insa si spectatorii pot participa la “raspunsul” la o haka. Se vede in filmul de mai jos care da idei de atitudine a partii adverse la haka.

E vorba de cea a Noii Zeelande insa intelegeti ideea… BTW, Tonga e pe 11 in lume la rugby si Romania pe 17. E important pentru ca o victorie impotriva unui adversar mai bun aduce mai multe puncte… Clasamentul cu un click pe link.

O sa fie un meci interesant pentru ca Tonga a luat-o (daca v-ati uitat la film, chiar merita si e distractiv) de la Noua Zeelanda chiar si cu 7-91 …

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s