Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Fiji style


Daca se-ntimpla sa va intereseze/placa rugby cred ca stiti deja ca simbata, 23 noiembrie, Romania joaca cu Fiji. Ocazie pentru cei care vor merge la stadionul Arcul de Triumf sa vada pe viu o haka in stilul celor din Fiji.

Daca nu mergeti la stadion (Bucuresti) puteti vedea meciul si haka aferenta pe TVR 2 cu citeva minute inainte de ora 19.

Ne-am clarificat data trecuta (click pe link) in legatura cu faptul ca e o haka dar alt stil. Astia din Fiji presteaza de anul trecut (2012) Bole…

Daca unele gesturi de la Haka (Bole inclusiv) vi se par ciudate asta e din cauza ca ele sunt gindite ca sa “intimideze” dusmanii. Adica ar trebui prestate cu arme in mina: sulita, sabie, chestii.

Nu sunt suficient de priceput la sportul asta ca sa ma lansez la pronosticuri. Totusi cred ca Romania o sa piarda. Asta din cauza ca Romania a cistigat ultimele doua partide la un singur punct gratie unor lovituri transformate de Vlaicu in ultimele minute. In doua meciuri Romania a reusit un singur eseu. Cu Tonga si si ala a avut nevoie de arbitraj video. E adevarat ca victoriile sunt valoroase pentru ca au fost in fata celor din Tonga si Canada; de cite ori o sa mearga insa ulciorul la apa?

In plus, Fiji par foarte familiarizati cu rugbyul in 7 si stilul si-a pus amprenta pe joc si la echipa de 15. Viteza buna la multi, pase foaaaaaaaarte lungi si precise (ceea ce o sa-i deruteze pe jucatorii Romaniei), o minuire/circulatie deosebita a mingii – pase cu o mina, covrigi, pase in orb – pe care o joaca rapid (gestul cu calcatul mingii, o sa profite si la margini) si schimbari surprinzatoare de directie. Saptamina trecuta au luat bataie cu 31-37 de la Italia, echipa de 6 Nations. Serios, vedeti aici cam ce reusesc cu echipe mult mai tari decit Romania…

Pentru conformitate: Fiji locul 13 in clasamentul IRB si Romania 16.

Pina in 2012 Haka celor din Fiji era Cibi. Mie mi se pare mai interesanta Cibi decit Bole. Era alta aranjarea, erau in semicerc. Si miscarile sunt schimbate. Au schimbat-o insa ca sa fie mai spectaculoasa… Cibi aveti mai jos.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s