Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Drona chinezeasca invizibila radar


LijianArmata chineza a experimentat prima drona militara de tip stealth. Beijingul recupereaza astfel din intirzierea sa fata de SUA in materie de tehnologie militara. Drona a efectuat joi, 21 noiembrie, un zbor de 20 de minute aterizind fara probleme in sud-vestul Chinei, potrivit unor martori citati de ziare din China.

Asemanatoare dronei militare americane Northrop Grumman X-47B cu aripa delta, drona chinezeasca a fost denumita Lijian (sabia ascutita). Drona va putea fi utilizata in misiuni de supraveghere si de lovire la distanta.

Dupa tipicul din ultima vreme, zborul a fost raportat mai intii de fotografi si imagini video postate online de “amatori” si pe bloguri ale unor persoane cu surse bune. Este extrem de putin probabil ca o astfel de publicare sa poata fi facuta fara sa fi primit aprobarea tacita a autoritatilor.

Apoi presa oficiala – agentia Xinhua, televiziunea CCTV, Cotidianul Poporului – au reluat stirea, insistind asupra faptului ca in materie de capacitati militare, performantele Chinei se apropie de cele ale marilor natiuni occidentale.

Beijingul a fãcut public primul prototip de avion invizibil multirol (vinatoare-bombardament) la inceputul anului 2011, mai devreme decit se asteptau expertii occidentali.

China, tara cu cea mai numeroasa armata de pe planeta si care detine arsenal nuclear, are al doilea buget pentru aparare din lume dupa SUA.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s