Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Li are 12,23 miliarde de dolari; ma mira ca nu s-a prea vorbit in Romania


baiduIn doar citeva zile (doua saptamani si ceva) cetateanul Robin Li a devenit cel mai bogat om din China. Averea i-a crescut cu aproape 5 miliarde de dolari in doua saptamani asa ca dupa ce a urcat de pe locul 3 pe 2, uite ca l-a depasit si pe Wang Jianlin, directorul dezvoltatorului imobiliar Wanda Group.

Robin Li e fondatorul Baidu un fel de echivalent chinezesc al Google. Ultima data cind m-am ocupat de dumnealui era pe locul 3 in t5opul averilor. Dupa cum se poate vedea cu un clik pe linkul asta. De asta ma mira ca nu prea s-a bagat de seama prin taboida Romanie…

Baidu e al 5-lea site ca trafic. Din intreaga lume, ceea ce nu e deloc putin. I se zice “Google-ul chinezesc” pentru ca peste 80 % din cautarile efectuate in China (o piata cu vreo 600 de milioane de utilizatori) sunt cu Baidu. Urmatorul motor de cautare din China are doar 10 la suta din piata si este Qihoo 360.

Baidu a fost infiintat pe 1 ianuarie 2000. Robin Li e aceeasi persoana cu Li Yanhong si detine aproape 21 la suta din actiunile Baidu Inc.. Admirator al lui Bill Gates si prieten bun cu Mark Zuckerberg (FB).

Daca vreti sa aflati mai multe despre Robin Li, Baidu (nu, nu e o copie chinezeasca a lui Google chiar daca asa v-ati astepta) si aveti o jumatete de ora disponibila plus o conexiune rezonabila la internet intrati aici.

Advertisements

One Comment on “Li are 12,23 miliarde de dolari; ma mira ca nu s-a prea vorbit in Romania”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s