Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Dupa inca 20 de ani


CARTE 001Ca sa fie mai limpede ce e cu “inca” din titlu e vorba de 20 de ani “dupa 20 de ani”. Adica 40 in total pentru persoanele cu inclinatii lingvisto-umanisto-psiho-pupu.

Vedeti in poza de alaturata o urare (cam infantila pentru vremurile astea insa acum 40 de ani si oamenii erau altfel ca sa nu mai zic ca “actiunea” se petrecea la tara) de acum fix 40 de ani.

Cartea a fost un cadou facut de cineva (dupa semnatura nu-mi dau seama de catre cine) unui unchi de-al meu. Era profesor de matematica intr-un sat din apropiere de Sighetu-Marmatiei. Profesor bun (cred) pentru ca daduse si citiva olimpici de matematica – pina pe la nivel national, era totusi un sat de vreo 2.000-3.000 de persoane – si imi inchipui ca si cei care il frecventau trebuie sa fi avut ceva prin cap.

Ideea e ca pe la jumatatea anilor ’80 eram intr-o vara la bunicii mei din satul respectiv si pe linga ca ma ocupam cu ascultatul Europa Libera – chiar si pe geamul dinspre curte, nu stiu cum de nu ma certa cineva sau ca nu s-a intimplat ceva rau – incepuse sa-mi placa sa citesc. Eram inca destul de mic dar la radio imi placea sunetul fisiit de bruiaj al Europei Libere, ma interesau stirile (imi amintesc clar cum era pronuntat de o voce feminina cuvintul ACTUALITATEA dintr-un nume de emisiune) si chiar muzica (nu retin numele insa cred ca ascultam “Metronom”).

Si pentru ca ma mai fitiam si prin biblioteca unchiului meu am dat peste cartea asta si am luat-o sa o citesc urmind sa o aduc inapoi. Mi-a placut atit de mult incit n-am mai returnat-o niciodata si am citit-o de nu stiu cite ori. Carticica asta m-a insotit cam peste tot (inclusiv la Londra, evident) cam cum se intimpla la fete cu vreo papusa chiar pina la virste destul de 20+.

Si acum o mai citesc uneori vara (dovada cit de rablagit arata) cind sunt pe undeva la plaja sau sunt satul de probleme si prefer sa ma binedispun. Nu stiu cum de mi-am amintit de dedicatia de pe carte, insa s-a intimplat.

CARTE 002


3 Comments on “Dupa inca 20 de ani”

 1. teo says:

  Presupun ca, totusi, n-a vazut Shanghai-ul.

  • @ teo
   Presupui gresit. Acuma sa nu se inteleaga ca sunt obsedat de cartea asta. E insa mica, funny si poate fi citita foarte fragmentat. Imi convine de ea :-))

 2. matrioska says:

  🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s