Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

100 de kilometri deasupra Pamintului


Mai multi oameni de afaceri chinezi si-au rezervat locuri pentru a iesi in spatiu la sfirsitul acestui an si la inceputul anului viitor.

Turistii vor plati aproximativ 95.000 de dolari pentru o calatorie de o ora la peste 60 de kilometri altitudine fapt ce le va permite sa traiasca lipsa gravitatiei, scrie China Daily. Acestia vor fi primii “turisti spatiali chinezi” si vor calatorii cu navete spatiale Lynx Mark I si II.

La sfirsitul anului trecut Dexo Travel a inceput sa ofere astfel de calatori spatiale, iar de atunci peste o suta de persoane s-au aratat interesate de oferta, a declarat directorul agentiei, Zhang Yong.

Navetele spatiale Lynx Mark I si II sunt fabricate de compania americana XCOR Aerospace, iar voiajele private la bordul ei sunt gestionate de firma olandeza SXC, care a incheiat un acord cu Dexo pentru promovarea acestor “excursii spatiale” in China.

Daca se respecta planurile prevazute, Lynx Mark I va pleca in cosmos la sfirsitul anului 2014 si va urca la o inaltime de 60 de kilometri, in timp ce Lynx Mark II va pleca la inceputul anului 2015 si va depasi altitudinea de 100 de kilometri.

Primul turist spatial a fost americanul Dennis Tito, in 2001, iar de atunci alte sase persoane au repetat aceasta experienta.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s