Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Eminescu sa va judece, kulturistilor!


eminescu 004Nu sunt un mare amator de poezie (eh, acuma nu intelegeti ca as fi un dusman al versurilor) asa ca s-ar putea sa fiu subiectiv in cele ce urmeaza.

Bai, kulturistii au preluat controlul asupre spatiului public si continua sa cladeasca un statut de semizeu pentru Mihai Eminescu. Pina acum citiva ani am trait cu impresia ca ceea ce se intimpla pe 15 ianuarie e din cauza obisnuintelor capatate in perioana comunista a Romaniei.

Am crezut ca in timp vor aparea si alte abordari si alte opinii legate de calitatea artistica a lui Mihai Eminescu (nu am caderea sa o judec insa nici nu cred ca ar trebui zeificat sau sfintit). M-am asteptat sa se intimple cam cum s-a intimplat cu Vlad Tepes dupa 1990.

In primii ani era plin de kulturnici/kulturisti care dadeau in icter cind vedeau turisti straini prin Romania cautindu-l pe DRACULA. Erau in stare de orice pentru a le schimba opinia. Intre timp nu mai e atit de important.

Eminescu Mihai pare insa ca a pornit – dus pe brate de academicieni, ministri, profesori, patrioti, preoti, comentatori, scriitori, bloghisti – pe calea lui Stefan cel Mare. Transformat anii trecuti in “cel Mare si Sfint”. Pacat de omul Eminescu care devine tot mai antipatic din cauza limbilor care-l balosesc.

In principiu e destul de logic ce se intimpla. Oamenii astia cu odele catre Mihai Eminescu isi pastreaza deprinderile (competentele in limbaj corporate) dobindite in slujba familei Ceausescu. Evident ca nu toti, dar multi dintre ei. Problema kulturistilor e ca deocamdata – deocamdata – putini dintre ei si-au gasit pe cine sa ridice slugarnic in slavi si sa si renteze.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s