Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

“Lapidare” sau “democratie” la SRR?


srr

Un foarte dubios duel on-line (si nu numai) se desfasoara de ceva vreme in Societatea Romana de Radiodifuziune. Daca pina recent putea sa para un demers mai mult sau mai putin inspirat mai nou a devenit evident ca povestea s-a transformat intr-o strategie sustinuta de un grup. Sau doua. DE INTERESE.

De departe si de afara e greu sa-ti dai seama cine are dreptate si cine nu. Cel mai probabil ambele tabere au (cel putin partial) dreptate. Cam cum se intimpla cind se cearta doi soti sau doi politicieni care au fost parteneri.

Una dintre tabere este cea a lui Moise Adrian, ales reprezentant al salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR. Moise Adrian e departe de genul de persoana pe care sa o confunzi cu un ingeras chiar daca nu-l privesti cu extraordinar de multa atentie. CV-ul domnului il gasiti aici.

Pe scurt: domnul Moise Adrian s-a certat cu cineva cu multa putere in Societatea Romana de Radiodifuziune. Numai ei stiu de ce.

Altfel nu se explica revelatia subita pe care a avut-o in 2013 (era de 2 ani buni membru in CA): “Sindicatul Unit al Salariatilor Radio-Romania (SUS) va depune la DNA o plangere penala impotriva lui Ovidiu Miculescu, actualul presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), si a lui Constantin Puscas, directorul economic al SRR”. Amanunte despre poveste AICI.

Muuuulte alte pozitii si actiuni ciudate (cel putin unele) gasiti si AICI, AICI sau AICI.

De cealalta parte (orice or fi “ceilalti”) se pare ca s-au organizat si au decis sa rezolve “problema Moise”. Altfel nu se explica atacul coordonat pe care il puteti admira AICI, AICI, AICI, AICI sau AICI.

Distractia dintre cele doua parti (poate imi fac putin timp si adun salariile platite de taxati domnilor in ultimul am de CD si CA) e cam scumpa pentru “emisiunile premium” realizate. Acuma sa nu va inchipuiti ca PREMIUM e o eticheta care se lipeste (chestie de bugetare si programare) de orice.

E un club select si nu cred ca am curajul sa ma apuc sa sap in descrierile emisiunilor ca sa vad care se crede PREMIUM. S-ar putea sa imi dau seama.

Varianta scurta ar fi: “Ieri, 10 februarie 2014, a fost trimisă Preşedintelui Senatului României, al Camerei Deputaţilor, Primului Ministru precum şi către Comisiile de cultură din Parlament o scrisoare deschisă prin care aproape 1.000 de angajaţi ai Societăţii Române de Radiodifuziune cer demiterea din Consiliul de Administraţie al SRR a domnului Adrian Valentin Moise, unul dintre cei doi reprezentanţi ai salariaţilor în această structură de conducere, potrivit unui comunicat al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Scrisoarea a fost însoţită de listele cu semnăturile celor care au aderat la această solicitare”.

Nu e cazul sa-l plingeti pe Moise Adrian pentru ca e atacat de atitia fiindca are si el ostile lui. Pe filiera dubiosului “sindicat” Mediasind condus de Godinac Cristian si unde Moise Adrian este vicepresedinte, acesta este aparat in haita de Reportervirtual.ro, Nasul TV.

In contextul asta o initiativa care merita atentie si sustinere (pentru ca aparent cere doar corectitudine) e cea a ActiveWatch. Amanunte AICI.

“Pentru a evita suspiciunea că această listă de semnatari este folosită ca instrument de presiune asupra Parlamentului pentru a revoca din funcția de membru al CA al SRR pe Adrian Moise, cerem conducerii SRR și Comisiilor parlamentare de cultură, arte și mass media să facă publică adresa înaintată de salariații SRR Parlamentului și lista semnăturilor din această listă, astfel încât să fie eliminat orice dubiu privind onestitatea demersului”.

Advertisements

3 Comments on ““Lapidare” sau “democratie” la SRR?”

 1. teo says:

  Echidistant, asa cum ne-ai obisnuit 😉

  • @teo
   Se pare ca esti singura persoana care crede asta. Dupa o avalansa de citiri miercuri-joi-vineri (12-14) nu tu o injuratura de la cei care nu sunt de acord ce scrie sau o lauda de la cei carora li se pare corect.

   Simbata au scazut citirile, probabil se citea de oameni aflati la serviciu. Sarcina de serviciu? Nu cred.

   Ce-i drept ip-urile sunt foarte grupate si spatial si temporal. Probabil au fost sesiuni de citire in grup. Dar uite ca dintre atitia cititori nimeni nu a avut nimic de zis. Cred ca erau interesati doar de informatii sau de stil.

   Ma bucur insa ca nu au fost critici. Asta inseamna ca e scris corect si civilizat.

  • Adrian Moise says:

   Foarte echidistant! Succes!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s