Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Anul calului pentru Kerry


China vrea sa construiasca un nou model al relatiilor sale cu SUA, a declarat presedintele chinez, Xi Jinping, la sfirsitul saptaminii trecute dupa ce l-a primit pe secretarul de stat american, John Kerry, aflat intr-o vizita oficiala de doua zile la Beijing.

XI si Kerry

“China va continua sa consolideze dialogul cu Statele Unite, sa sporeasca increderea reciproca si cooperarea si sa gestioneze corect diferentele de opinie in acest an

, astfel incit dezvoltarea durabila si sanatoasa a relatiilor bilaterale sa avanseze”, i-a spus presedintele chinez oaspetelui american.

Secretarul de stat american i-a spus presedintelui chinez, Xi Jinping, ca presedintele Barack Obama “asteapta cu nerabdare sa se intilneasca cu el, in scurt timp”.

Referindu-se la Anul Calului in calendarul chinezesc ca la “un moment de bucurie si speranta pentru toti”, John Kerry a remarcat ca cele doua tari marcheaza 35 de ani de la stabilirea relatiilor bilaterale, apreciind ca noua abordare a raporturilor dintre cele doua puteri este “foarte importanta” si pentru Statele Unite.

Anul trecut, Xi Jinping si Barack Obama s-au intilnit de doua ori: la summitului G-20 din Rusia, din septembrie, si in cadrul unei vizite de doua zile a liderului chinez, in luna iunie, in California.

John Kerry a sosit la Beijing vineri venind de la Seul, in cadrul unui turneu asiatic. Aceasta este cea de-a doua vizita a secretarului de stat american in China si cea de-a cincea in Asia de la preluarea mandatului in februarie anul trecut. In cadrul turneului sau, John Kerry va mai vizita Indonezia si Emiratele Arabe Unite.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s