Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Bugetul armatei chineze e dublu fata de cel al Rusiei


BJNGChiar daca acum Rusia este marele bau-bau s-ar putea ca peste nu foarte mult timp sa va dati seama ca va intereseaza ca Beijingul isi creste cheltuielile militare INTOTDEAUNA cu mult peste cresterea economica.

Mai ales daca Rusia scapa ieftin de  data asta cine o sa-si permita sa dea lectii Chinei daca ii da vreunei tarisoare doua peste falci? Ca Xi Jinping asta o sa intEleaga: daca esti mare si suficient de hotarit poti face ce vrei si nu patesti nimic.

At congress, China’s leaders face decision-time on reforms : http://wapo.st/1q3mahV

China a anuntat ca isi va majora cu 12,2% bugetul militar in 2014, reprezentind o noua crestere a acestuia, in timp ce Beijingul este implicat in diferende teritoriale cu mai multe tari vecine.

Cheltuielile militare ale tarii vor atinge in acest an 808 miliarde de yuani (96 de miliarde de euro), a indicat Ministerul chinez al Finantelor intr-un raport pregatit pentru o sesiune a Adunarii Nationale Populare (parlamentul chinez).

Beijingul si-a suplimentat cu regularitate in ultimii ani cheltuielile Ministerului Apararii, care au crescut cu 11,2% in 2012, iar apoi cu 10,7 % in 2013.

Bugetul pentru aparare al Chinei este al doilea in lume, dar ramine net in urma celui al SUA de 633 de miliarde de dolari, aproximativ 460 de miliarde de euro.

Expertii occidentali sunt insa convinsi ca cheltuielile militare reale ale Beijingului depasesc cu mult sumele anuntate. Pentagonul a estimat ca China a cheltuit in 2012 pentru apararea sa intre 135 si 215 miliarde de dolari ( 98-156 miliarde de euro).

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s