Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Tolontan despre TVR si SRR


Mare rusine si mare pacat. Decit atit. S-ar putea sa nu fie toata lumea de acord cu o astfel de opinie insa e de bagat in seama. E, totusi, scriitura unui jurnalist cunoscut si care nu a “cazut la pace” cu sefii sai. In cazul de fata Dan Voiculescu, a.k.a. “Felix”. Catalin Tolontan, redactorul sef al Gazetei Sporturilor.

TOLO

Daca te uiti la niste Badea, Gidea, Ciutacu sau Firea zici ca totusi nu e putin lucru atitudinea lui Tolontan.

Catalin Tolontan says:

Împreună, TVR și RRA, sînteți 5.000 de oameni, destui capabili și bine intenționați. Cîte lucruri care să conteze s-ar putea face! Presa comercială abia mai trece granițele Capitalei, voi puteți acoperi toată țara. Noi am rămas cîteva zeci în fiecare redacție, voi sînteți mii de jurnaliști, producători și cameramani.

Și nu e vorba aici doar de reportaje puternice sau de investigații. Ci, mai larg, de informațiile și de opiniile importante, deranjante, relevante, cele care asigură diferențierea jurnalismului de toate celelalte forme de comunicare. Pînă la urmă, publicul, pe care îl invocă în subtext cei din TVR în apărarea autarhiei lor, este grupul de oameni cărora le pasă de forțele care le configurează viața și care vor ca cineva să monitorizeze și să relateze liber astfel încît ei să acționeze în cunoștință de cauză. Cam așa încearcă să înțeleagă jurnalismul post industrial un studiu masiv realizat la Universitatea din Columbia – SUA.

Îmi pare rău, dar nu văd că TVR și RRA sînt preocupate de acest gen de jurnalism, ca să contrabalanseze propaganda de la posturile private de știri“.

Advertisements

One Comment on “Tolontan despre TVR si SRR”

  1. matrioska says:

    Ni s-a promis un cutremur…de ce intarzie?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s