Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Condamnat la moarte


China a executat citva mii de persoane in 2013, un numar semnificativ mai mare decit cei 778 de condamnati in cazul carora a fost aplicata pedeapsa cu moartea in restul lumii. Conform Amnesty International “China a continuat sa execute mai multe persoane decit celelalte state ale lumii la un loc” se arata in raportul anual privind pedeapsa cu moartea.

Numarul executiilor capitale este secret de stat in China, iar Amnesty a ajuns la cele citeva mii de persoane executate bazindu-se pe estimari. ONG-ul cere de3stul de des Beijingului sa faca publice datele privind condamnarile la moarte si executiile.

China a abolit in ultimii ani pedeapsa cu moartea pentru anumite tipuri de acte criminale si a promis in noiembrie sa continue reducerea listei faptelor pentru care se poate aplica pedeapsa cu moartea. O reforma anuntata in 2007 care solicita aprobarea Curtii Supreme Chineze pentru toate sentintele capitale a condus la o scadere a numarului de executii.

Organizatia Human Rights Watch a estimat in ianuarie ca numarul de executii din China “a scazut in ultimii ani sub 4000” fata de cele circa 10.000 pe an in urma cu un deceniu.

In Statele Unite ale Americii, anul 2013 a fost marcat de o scadere accentuata a numarului de executii si condamnari la moarte, inregistrindu-se cele mai reduse niveluri din ultimele decenii, potrivit raportului Centrului de Informare privind Pedeapsa cu Moartea.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s