Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Alegeri Indonezia (altfel nu aflati) si continua in India


joko widodoPrincipalul partid de opozitie a cistigat alegerile din Indonezia potrivit estimarilor. Partidul democrat indonezian al luptei, PDI-P, s-a plasat in frunte cu 20% din voturi.

Cu toate acestea, rezultatul este mai mic de 25% anticipat de sondaje inaintea alegerilor, ceea ce ar putea complica sarcina pentru alegerile prezidentiale a guvernatorului capitalei, Joko Widodo (mie mi se pare ca aduce binisor cu Obama, dovada ca singele apa nu se face).

Partidul democrat al presedintelui indonezian Susilo Bambang Yudhoyono era si el creditat cu aproximativ 10% din voturi, mai putin de jumatate din scorul obtinut la alegerile legislative din 2009. Cu toate ca in prezent este cel mai mare partid din parlament, sondajele dinaintea scrutinului il plasau in pozitia a patra.

Prabusirea in preferintele electoratului are loc dupa o serie de scandaluri de coruptie. Dupa ce a condus timp de doua mandate, Susilo Bambang Yudhoyono nu poate sa candideze din nou la prezidentiale din luna iulie.

Rezultatele oficiale ale legislativelor nu ar trebui sa fie anuntate decit in luna mai, dar in trecut estimarile institutelor s-au dovedit a fi destul de corecte. Acest scrutin legislativ, al patrulea de la caderea dictaturii lui Suharto in 1998, s-a desfasurat pe trei fusuri orare ale Indoneziei, tara de peste 250 milioane de locuitori.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s