Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Apa+Foc=Tableta/Smartphone incarcat


Ce se intimpla cind tin se descarca telefonul si esti pe munte? Pai nu mai vorbesti pina nu ajungi in preajma unei prize sau la un device incarcat de la care sa-ti incarci telefonul prin USB.

Daca mergeti in locuri izolate in care este semnal de telefonie mobila cred ca o sa vi se para o chestie misto oala asta chiar daca costa 150 de dolari. Puteti gati in ea dar o puteti folosi si la incarcarea acumulatorului unui laptop, smartphone sau tableta.

power-charging-iphone-off-grid-camping

Torni apa in oala, o pui pe foc, iti conectezi device-ul la oala si acesta incepe sa se incarce. Nu ca-i cool?

Oala exita deja pe piata de citiva ani dar am aflat de ea doar pentru ca cei care o produc au atras o investitie de un sfert de milion de dolari (pentru cam 15% din actiunile companiei) de la miliardarul Mark Cuban. Cel putin in Africa, dar nu numai, cred ca e un produs cu o piata potentiala foarte mare. Mai ales daca reusesc sa-l faca mai ieftin.

Gasiti destule teste ale dispozitivului (video pe internet). Business Inside sustine ca a testat modelul care genereaza 5 watti si ca a incarcat un iPhone in jumatate din timpul in care acesta se incarca prin USB de la un computer. Exista si modele cu putere mai mare, in functie de necesitati.

Amanunte pentru curiosi aici si aici.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s