Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Nu va mai saturati de meleoane!


Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft, a publicat un editorial in ziarul Partidului Comunist Chinez, Cotidianul Poporului, in care ii încurajeaza pe chinezii imbogatiti sa faca mai mult pentru cei saraci.

“China are numerosi oameni de afaceri. Sper ca tot mai multi dintre ei isi vor folosi competentele pentru a imbunatati conditiile de trai ale celor saraci din China si din lumea intreaga si vor cauta solutii pentru ei”, a scris Bill Gates. Acesta a renuntat la conducerea executiva a companiei Microsoft si se ocupa de fundatia caritabila “Bill si Melinda”.

“Sprijinirea celor saraci necesita participarea intregii comunitati’, noteaza fondatorul Microsoft in editorial. Publicarea acestuia atrage atentia asupra caracterului restrins al actiunilor caritabile in China. Multi dintre multimilionarii acestei tari evita astfel de acte de caritate si pentru a nu atrage atentia asupra averii lor.

Conform clasamentului The World Giving Index, întocmit de organizaþia Charities Aid Foundation, China este una dintre ultimele þãri ale lumii la capitolul donaþiilor de bani în scopuri caritabile.

Numeroase articole publicate in ultimii ani de New York Times si Bloomberg News atrag atentia asupra imbogatirii unor membrii de rang inalt ai Partidului Comunist Chinez, care au acumulat averi impresionante. Conform statisticilor Bancii Mondiale, venitul mediu pe cap de locuitor in China a fost in anul 2012 de 6.100 de dolari. Dar cresterea economica rapida a tarii a marit si decalajul de dezvoltare intre zonele urbane si cele rurale, in acestea din urma venitul mediu fiind mai mic de 1.000 de dolari pe cap de locuitor.

Editorialul lui Bill Gates apare la citeva zile dupa ce fondatorii companiei de servicii de internet chineze Alibaba Group Ltd au anuntat crearea unei organizatii filantropice care se va concentra pe domeniile sanatatii si protectiei mediului. Organizatia caritabila va avea un capital de 3 miliarde de dolari.

Advertisements

One Comment on “Nu va mai saturati de meleoane!”

  1. Cristina says:

    Comunistul la comunisti trage 😀 😀 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s