Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

China isi sporeste rolul pe scena internationala


Pentru prima dată in istoria sa China a trimis un batalion pentru participarea la operatiuni de mentinere a pacii ale Organizatiei Natiunilor Unite.

La sfirsitul anului trecut ONU a adoptat o rezolutie prin care statele membre ale ONU s-au angajat sa trimita in Sudan 5.500 de soldati suplimentari, in cadrul operatiunilor de mentinere a pacii. China ar urma sa trimita 850 de oameni in viitoarele doua luni.

Absenta mult timp din misiunile militare internationale, China a inceput sa ia parte, chiar daca inca modest, la acest gen de operatiuni. Beijingul a mai trimis oameni in Mali si in Darfur, insa acestia erau insarcinati cu operatiuni de logistica si protectie.

Pentru Beijing, participarea la o operatiune de mentinere a pacii raspunde unui dublu obiectiv: pe de o parte, asumarea un rol mai activ pe scena diplomatica si militara internationala, iar pe de alta parte cistigarea de experienta pe teren. Potrivit expertilor, principalul handicap al Chinei in plan militar nu este echipamentul sau, din ce in ce mai sofisticat, ci lipsa de practica in conditii de conflict real a militarilor.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s