Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Robotzi la Campionatul Mondial de fotbal


Nu e de gluma, chiar a inceput in Brazilia Campionatul Mondial de fotbal dedicat robotilor. Prima editie a avut loc in 1997 si scopul celor care se ocupa de organizare e sa incurajeze cercetarea si competitia in robotica.

Scopul “popular” este ca in 2050 (mai sunt doar 36 de ani) o echipa de roboti autonomi sa bata la fotbal echipa umana campioana mondiala. Si asta fara sa suteze cu puterea unui tun ;-), rupind picioarele sau punind in fata portii un robot cit poarta de mare.

ATENTIE. Robotii sunt autonomi.

Adica nu-i conduce vreun om cu telecomanda. Ei iau decizii legate de pasa, plasament, sut, saritura, etc. Asta ca sa apreciati si mai mult filmuletul de mai jos (are si citeva secunde de la ceremonia de deschidere :-))) ).

Campionatul de anul acesta este in perioada 21-24 iulie, in Brazilia, la João Pessoa capitala statului Paraiba. Brazilia e o federatie, sper ca stiti.

Echipele participante sunt din 45 de tari si – avind in vedere varietatea masinilor – joaca grupate in 5 categorii:

1. Simulation League

2. Small Size Robot League

3. Middle Size Robot League

4. Standard Platform League

5. Humanoid League

Surprinzator pentru mine e prezenta mai mult decit consistenta a Iranului. Nu ca nu i-ar duce capul dar chiar au extrem de multe echipe. Romania e cu participare zero.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s