Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Xi se vede cu Castro


XI CUBAPresedintele chinez Xi Jinping este in Cuba, ultima etapa a turneului sau in America Latina. Potrivit agentiei cubaneze Prensa Latina seful statului chinez a fost primit pe aeroportul Jose Marti din Havana de vicepresedintele Miguel Diaz-Canel. Inainte sa ajunga in Cuba presedintele chinez s-a aflat in Venezuela, Brazilia si Argentina.

China este al doilea partener comercial al Cubei, dupa Venezuela, si primul sau donator financiar. La Havana, Xi Jinping se intilneste cu omologul sau cubanez Raul Castro pentru semnarea unor acorduri bilaterale, urmind ca miercuri sa se deplaseze la Santiago de Cuba, al doilea oras al tarii, puternic afectat in 2012 de uraganul Sandy. Presedintele Xi ar putea anunta cu aceasta ocazie o initiativa chineza in materie de reconstructie.

Autoritatile chineze si cele cubaneze nu au dat detalii legate de programul vizitei liderului de la Beijing, dar acesta ar putea sa se intilneasca si cu liderul istoric al revolutiei cubaneze Fidel Castro in virsta de 87 de ani.

Presedintele chinez a semnat in cursul turneului sau in America Latina importante contracte in special in domeniul energetic.

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s