Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Pierdut speranta, o declar nula. Sper ca Dumnezeu e sus si vede


police 2

Pentru ca asa vrea muschiul lor si “Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca cei buni sa nu faca nimic”.

In oameni mi-am pierdut speranta. Nu intru in amanunte e suficient sa va uitati la un buletin de stiri de zilele astea sau sa cititi stirile dintr-un ziar serios (adica strain pentru ca in limba romana nu stiu sa existe asa ceva).

In romani mi-am pierdut mai demult speranta. Cred ca prin 2000-2001. Au tinut sa-mi confirme faptul ca am dreptate atit clasa politica cit si oamenii de rind in 2012.

Scriu astea pentru ca am primit recent o solicitare de schimbare a username-ului. Se pare ca din cauza userului cineva urmeaza sa fie decapitat, institutional vorbind. Mai multe amanunte nu am primit deocamdata iar persoana care solicitase modificarea nu s-a identificat credibil si nici nu a revenit. Deci nu consider ca as avea vreo obligatie in sensul asta. Cu toate ca daca e adevarat ce scrie e destul de grav.

Persoanei respective (cu schimbarea userului) ii reamintesc ceea ce s-a mai scris aici despre situatiile de abuz institutional. Nimeni, dar nimeni nu o sa va apere chiar daca aveti dreptate. Mai ales daca aveti dreptate.

“Partea tragica e ca in afara de oamenii rai nimeni nu o sa fie interesat de chestiile astea. De grupurile de interese care acapareaza incet tot ce pot. Atacind in haita pe cite unul-doi dintre cei care nu stau cu fruntea in tarina. Romania si romanii isi merita soarta. Pentru ca prefera sa intoarca capul cind se intimpla un viol in grup asupra cuiva cu gindul ca daca nu fac valuri o sa fie iertati”. Vedeti AICI (click link).

Nimeni nu o sa iasa in strada pentru dreptatea unor omuleti, nimeni nu o sa va ridice statuie, nimeni nu o sa stie ca ati fost nedreptatiti si batjocoriti. Nimanui nu-i pasa, intelegeti. Fiecare isi vede de interesul propriu si adoarme linistit punind umarul la nedreptati si fiind coada de topor spunindu-si ca “asa imi cer sefii”. Asa s-a intimplat nu o data in istorie, asa se intimpla si acum, asa se va intimpla si de acum inainte.

Singura speranta ramine la Dumnezeu. Din greseala

am citi azi textul asta:

“Nu este pacat mai rau decit invidia. Desfrinatul, chiar daca simte oarecare placere, savirseste pacatul in scurta vreme; invidiosul insa se chinuie si se pedepseste pe sine insusi inaintea celui invidiat, iar pacatul lui nu inceteaza niciodata, ci lucreaza neincetat.

Dupa cum porcul se bucura de mocirla, iar diavolul de vatamarea noastra, tot asa si invidiosul se bucura de raul seamanului sau. Atunci se linisteste si rasufla usurat, cind peste seamanul sau a venit un necaz sau o rusine; socoteste nenorocirile altora propriile sale bucurii, iar fericirea si bunastarea altora, propria sa nenorocire.

Nu urmareste sa aiba el bucurie, ci seamanul sau sa aiba necazuri si scirbe. Nu merita, oare, sa lovesti cu pietre si sa stilcesti in batai pe acesti oameni ca pe ciinii turbati, ca pe diavolii afurisiti si ca pe iele?

Dupa cum unii gindaci se hranesc cu murdaria omeneasca, tot asa si invidiosii se hranesc cu nenorocirile altora: sunt dusmanii si vrajmasii oamenilor. Celorlalti oameni le e mila cind se injunghie un animal; dar tu, invidiosule, devii fiara, tremuri, te ingalbenesti la fata cind vezi ca unui om ii merge bine”. (E CITAT, nu vreo amenintare, din Sfantul Ioan Gura de Aur, Omilii la Matei, omilia XL).

In rest, dragii nostri, sa fiti fericiti si s-auzim de bine. Over!

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s