Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Cam nimic nou la alegeri (deja fu)


2014-11-13 16.32.40Multa lume compara alegerile astea de pe 2 si 16 noiembrie 2014 cu cele din 1992 sau cele din 2000 (Iliescu vs. Vadim). Sau chiar cu cele din 1947, alegerile furate de comunisti. Mie personal imi amintesc cel mai mult de alegerile prezidentiale din 1996 care au avut loc pe 3 si 17 noiembrie. Le tin foarte bine minte pentru ca le-am prins in armata. Primul tur in unitatea militara si al doilea la Spitalul Militar din Oradea.

Nu eram internat cu ceva grav, mai mult aveam nevoie de putina odihna si imi faceam si niste lucrari la dantura. Comandantul Spitalului Militar era un colonel medic stomatolog. Nu pot sa uit ca pe 11 a XI-a (noiembrie) la ora 11 si 11 minute eram in pe o banca in curticica spitaului stind la soarele de toamna.

Insa era 1996, Romania era inca departe de a fi membra a UE sau macar NATO (daca ma intrebati pe mine e chiar o minune ca a intrat in NATO pentru ca in 1996 in unitatea in care faceam eu armata stiam un singur ofiter – capitanul Gavra – care voia ca Romania sa se apropie de occident) si era tot asa un sentiment ca nu se poate face cam nimic, ca jocurile sunt ca si facute.

La primul tur am fost adunati toti militarii pe platou (chiar daca votul nu era obligatoriu tot trebuia sa mergi, sa iei buletinul si sa intri in cabina) si s-a intrat pe companii la vot. Nu ni s-a zis cu cine sa votam (eram totusi soldati TR) insa in ultimele zile de campanie avusesera loc discutii neoficiale intre TR-istii mai rai de gura si ceva maiorasi care cred ca aveau sarcini pe linie de propaganda. Da’ ati citi bine, propaganda. Repet ca Romania era iesita de doar citiva ani din comunism si era in firea lucrurilor ca intr-o unitate militara sa fie si astfel de sarcini de serviciu. Chipurile sa protejeze moralul.

Discutiile cu maiorasul (un viteaz de vreo 1,62 metri si vreo 75 de kg) erau cam ca discutiile de azi de pe forumurile de pe internet. Gen “O sa vedeti voi cum o sa fie daca iese Constantinescu si o sa fiti someri” sau “Nu se mai poate sa iasa inca o data Iliescu, oricum incalca Constitutia pentru ca a avut deja 2 mandate”, bla, bla, bla…

Beligan il sustinea pe Ion Iliescu, Teodor Melescanu era ministru de Externe.

2014-11-13 16.47.28

2014-11-13 16.47.51

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s