Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

“Kakiyamabushi” la Teatrul Odeon


Sala Studio a Teatrului Odeon va gazdui joi, de la ora 19:30, o demonstratie de teatru comic Kyogen in interpretarea lui Motohiko Shigeyama (Japonia) si Ondrej Hybl (Cehia).

Demonstratia va fi urmata de piesa “Kakiyamabushi” (“Preotul luptator si curmalul japonez”). Kyogen este un gen teatral japonez cu tenta comica. Originea Kyogen se situeaza – impreuna cu cea a teatrului Noh – in perioada Muromachi (secolele XIV-XVI).

Desi initial scenetele comice in stil Kyogen erau inserate in cadrul reprezentatiilor de teatru Noh cu timpul Kyogen a devenit un gen artistic independent. Spre deosebire de caracterul sobru si tragismul pieselor Noh, teatrul Kyogen pune accent pe dialogurile cu haz si pe mimica sugestiva a actorilor.

Kyogen este facut sa destinda si sa amuze publicul, repertoriul constind din piese satirice ce au ca tema subiecte inspirate din viata de zi cu zi. In ciuda vechimii sale, Kyogen ramine o formã artistica de divertisment universal care se bucura si astazi de o reala popularitate.

Motohiko Shigeyama este un cunoscut actor de teatru Kyogen din Japonia care face parte dintr-o veche familie de actori in stilul Okura. Intre ani 2003-2005 a activat ca profesor la Institutul de Actorie din Paris. In afara de activitatile legate de Kyogen a jucat in seriale ale televiziunii japoneze NHK.


One Comment on ““Kakiyamabushi” la Teatrul Odeon”

  1. Tiberiu says:

    Foarte interesant! o ocazie rara pentru Bucuresti. Mi-as dori sa pot merge.


Leave a comment