Africa Asia calatorie China demografie dincolo de stiri economie explorer finante funny GUEST POST Jihad? mass-media politia sunetelor Romania tehnologie transport www

Mincarea specific romaneasca


De-a lungul timpului s-au tot desemnat mincaruri “specific romaneasca/ adevarata traditie romaneasca”. Ba sarmalele (evident ca le fac si altii in coltul asta al Europei), ba fasolea cu ciolan (a prins ceva viteza varianta asta acum vreo 10 ani pentru ca a fost promovata masiv de Pro-TV pe 1 decembrie).

Sa nu uitam insa ca se apropie data de 10 iunie, data la care vor fi alesi primarii, consilierii (locali si judeteni) si presedintii de consiliu judetean.

Nu-mi dau seama cum au ajuns atit de intrepatrunse alegerile cu micii si berea. Daca zici artificii+spectacole+mici si bere aproape ca ai zis “urmeaza alegeri” in Romania.

Mare “spectacol mare”, organizat de primaria unui sector din Bucuresti de chiar duminica Floriilor. Din program: manele, artificii si mici+bere.


Evident ca se mai maninca mici si prin Serbia si cred ca si in alte parti, insa in Romania au devenit un adevarat cult al zilelor libere si sarbatorilor in perioada verde a anului. Mi se par mult mai apropiati de conceptul de “specific romanesc”.

Sa luam o ipotetica zi de simbata. 7 iulie 2012. Cam ce credeti ca vor minca foarte multi romani in ziua respectiva? Sarmale sau fasole cu ciolan? Nu prea cred. Sansele sunt insa foarte mari ca gratarele sa sfiriie cu cefe de porc, cirnati, piept de pui si… inevitabil… mici. Udati cu bere.

De fapt, micii se numesc (corect) mititei insa mai nou s-a impus varianta asta noua. O reteta veche, de la Carul cu bere, gasiti cu un click aici.



Leave a comment